keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Jom Hazikaron

Eilen illalla alkoi tämä Jom Hazikaron - eli Israelin kaatuneiden sotilaiden ja terrorismin uhrien muistopäivä klo 20 itkumuurilla. Sinne satuttiin Emman kanssa sattumalta, ei tiedetty että siellä on jotain juhlia. Siellä kuitenkin oli, meillä oli liian ohuet vaatteet päällä, joten ei jääty kovin kauaksi, kun oltiin ihan jäässä. Lähdettiin siinä noin 19:30 kun ei tiedetty mihin aikaan tuo alkaa. Klo 20 soi sireeni meidän ollessa junassa. Kaikki nousi seisomaan ja liikenne pysähtyi. Itkumuurilla muurin vierus oli tyhjä, siellä oli ilmeisesti jokin puhe joka kuvattiin ja sotilaita ja erikoispoliiseja paljon. Muurin ulkopuolella vanhassa kaupungissa joka kulmalla oli myöskin sotilaita. Ne alkaa olla tuttu näky katukuvassa. Meillä täällä Elwynissäkin on yhden asukkaan sisaren muistolle pistetty muistokivi pystyyn tuonne puutarhaan. Hän oli sotilas, joka kuoli terroristi-iskussa 20 vuotta sitten. Kuulemma ne odotti muiden sotilaiden kanssa bussipysäkillä bussia, jolloin tuli ensimmäinen pommi ja tää sisko meni auttamaan niitä ketkä haavoittui siinä, sitten tuli toinen pommi, joka vei hänenkin hengen. Tänään on täällä juhla niiden kuolleiden muistolle ja illalla viereisellä Herzl vuorella on ilojuhla! 


 


Sitten muihin aiheisiin. 2 viikkoa matkaa takana, huh kun se aika lentää ;) Lauantaina oli taas sapattipäivä, täällä ei tosiaan silloin bussit ja junat kulje, kaupat ei ole auki ja Elwynkin oli aika hiljainen. Nukuin pitkään, päivällä otettiin kirjat messiin ja mentiin ulos aurinkoon, keinuun lukemaan. Myöhemmin luin raamattua ja jotenkin siihenki tuli erilainen perspektiivi kun on täällä missä kaikki on tapahtunut. Kiitin Herraa ja mielen valtas rauha. Ihana päivä <3 



Sunnuntaina käytiin vähä reissaamassa, otettiin aamulla bussi kohti Tel Avivia ja seikkailtiin sillä reissulla 14 tuntia! Huhhuh. Mutta oli hauskaa, vaikka kyllä väsytti kun tultiin kotiin. Nähtiin siellä Tiinaa, joka on vapaaehtoisena Tel Avivissa. :) Nautittiin auringosta (nenänpää ja olkapäät vähän liikaa), jäätelöstä, merestä, maisemista, hyvästä ruuasta ja toistemme huippuseurasta! :D Huippupäivä kaikinpuolin <3 







Auringonlasku kateltiin siellä ja sit lähettiin kotiinpäin <3





Eilen sitten takaisin murujen pariin <3 Käytiin myös hankkimassa kortit kuntosalille. Taas muistaa miltä tuntuu kun hädintuskin pääsee kävelemään ja istumaanmeno ja ylösnousu sattuu sitäki enemmän. Noh, work hard!! Ei auta marinat markkinoilla. 




Kovasti sitä miettii omaa tulevaisuutta, mitä sitten kun täältä palaa takaisin Suomeen. Vähän jännittää tulla takaisin. Onneksi siihen on vielä aikaa. Tiedän kyllä että Herra hoitaa kaiken niinku pitääkin. <3 Jumalan huolenpito on suurempaa ja yksityiskohtaisempaa kuin mitä me ymmärretäänkään monesti. Kun katsoo taaksepäin, huomaa huolenpidon asioissa joissa ei välttämättä sillä hetkellä ole sitä tajunnut. Meille on myöskin annettu mitä loistavin ja rohkaisevin neuvo, joka ainakin mun mielestä on täysin paikkansa pitävä, kun (maalais)järjelläkin alkaa miettimään. 

Jaak. 1:2-4
"Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä. Ja kestävyys johtakoon täydelliseen tulokseen, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette vajaita millään kohden."  

Niin, mieti hetken aikaa maalaisjärjelläsi tuota. Kun sä selviät vaikeuksista tai koettelemuksista, sä vahvistut. Mä olen rukoillut monesti että Jumala kasvattais mua, milläs muulla tavalla sitä kasvaa ja vahvistuu kun koettelemuksien kautta. Ei ainakaan pumpulissa eläen vahvistu tippaakaan. Jokaisella meillä on elämässä omat vaikeudet ja koettelemukset joiden kautta Jumala vahvistaa meitä. Vaikeuksien keskellä meidän tulee vain tehdä päätös luottaa Jumalaan. Päättää uskoa, vaikkei aina siltä tuntuiskaan.
It's not be easy, but it will be worth it.

Lord over all
You will be my rescue
You will never fail
Lord, through it all
I will choose to trust You
You will never fail

 In the searching and the waiting
You quiet my soul
In the stillness of Your presence
I know You are with me

Vaikka ihmiset pettäis sut, Jumala ei milloinkaan. Jesus loves you <3
You stand forever
You are my victory 

Be blessed! 


<3 Jessica

2 kommenttia:

  1. Helmi kuulla sun kuulumisia ja ajatuksia tosta Raamatunkohdasta joka on itellekin tärkeä :) Siunausta ja luotetaan Herraan! -Murtsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäät lukea =) Se on hyvä kohta <3 Siunausta sullekkin!

      Poista